PoianaBrasov

Poiana Brașov

Te invităm sa descoperi stațiunea
montană nr. 1 din România

Destinație perfectă de vacanță

Poiana Brașov oferă un mix bine optimizat ce cumulează servicii de cazare, facilități, spații pentru organizarea conferințelor si evenimentelor de dimensiuni mari într-un cadru natural atractiv. Peste 40 de hoteluri, vile și pensiuni sunt pregătite sa satisfacă preferințele tuturor turiștilor aflați în căutarea destinației ideale de vacanță aproape de casă.

Captura de pantalla 2018-07-23 a las 21.13.47
PoianaBrasov_02

Peisaj senzațional și climă ideală

Munți împăduriți care se reflectă în lac. Nenumărate nuanțe de verde. Aer bogat în ozon. Iată doar câteva dintre motivele pentru care turiștii se îndrăgostesc pe loc de Poiana Brașov, stațiunea situată chiar în inima României. Înconjurată de parcuri și rezervații naturale, peșteri, castele și cetăți medievale, Poiana Brașov oferă priveliști senzaționale și o climă temperată ideală pentru sporturi în orice sezon.

Număr record de activități

Avem destinația perfectă pentru vacanțe active, pe tot parcursul anului! În Poiană, agenda voastră poate include relaxare la piscine și spa-uri de cinci stele, echitație, plimbări călare sau cu trăsura, excursii cu ATV-uri sau mașini de teren, alpinism și escaladă sportivă, tenis, trasee montane și trasee pentru biciclete, paintball, tir cu arcul și multe altele.

Activitati

Rute și căi de acces

Ai cel puțin 4 variante de transport către Poiana Brașov

Cu autoturismul

Pentru cei ce vin din sudul țării, există două variante de a ajunge în Poiana Brașov:
Prin Brașov, pe Drumul Poienei, parcurgând cei 12 km în 15 - 20 de minute.
Pe traseul Predeal - Pârâul Rece - Râșnov - Poiana Brașov, lung de 40 de km și se parcurge în 40 de minute. Pentru această variantă, la intrarea în Predeal, imediat după podul rutier, virați la stânga la indicatorul rutier către Râșnov. Treceți prin stațiunea Pârâul Rece și coborâți în Râșnov. Odată ce ajungeți în Râșnov, urmați direcția Cetatea Râșnovului - Poiana Brașov.

Cu autobuzul

RAT Brașov efectuează curse regulat pe traseul Brașov - Poiana Brașov pe linia 20, cu plecare din stația "Livada Poștei" - în apropierea centrului istoric al Brașovului.
Autobuzele pleacă spre Poiană la fiecare 30 de minute. Prima cursă pornește la ora 6:00 in zilele lucrătoare, 6:30 la sfârșit de săptămână și în sărbătorile legale, iar ultima cursă este la ora 00:00.
Traseul numără 12 stații și durează aproximativ 30 de minute. Sosirea in Poiana Brașov se face în singura stație existentă, în "Parcarea mare".

Pe bicicletă

Pentru a ajunge cu bicicleta in Poiana Brașov, cele mai accesibile trasee pornesc de la "Pietrele lui Solomon" și sunt cunoscute sub numele de "Drumul vechi" și "Drumul forestier".
"Drumul vechi al Poienii" a fost utilizat de autovehicule pânã în anul 1966, când s-a dat în folosință șoseaua care pornește din "Livada Poștei". În prezent, este folosit ca traseu turistic.
Este un traseu foarte popular printre turiștii care doresc o plimbare ușoară din Brasov pana in Poiana Brașov. Traseul are aproximativ 3,5 km și poate fi parcurs pe jos în 50 - 60 de minute, iar cu bicicleta în aproximativ 30 - 40 de minute.

Cu taxiul

Călătoria cu taxiul din Brașov este foarte accesibilă; o cursă până în Poiana Brașov costă aproximativ 20-25 lei.
Taximetrele din Brașov sunt inscripționate vizibil, având tariful afișat pe portiere.
Pentru a comanda un taxi în Brașov puteți apela unul dintre numerele de mai jos:
Taxi Bratax 0726.315.555 sau 0757.315.555
Taxi Martax 0723.313.040 sau 0745.313.040
Tod Taxi 0722.321.111 sau 0748.321.111