Poiana Brașov, o bijuterie a naturii!

Poiana Brasov_PiatraMare

Dorim să dedicăm acest post unui loc special, Poiana Brașov, un loc care, cu siguranță nu te va lăsa indiferent și atunci când îl vei descoperi, vei dori să revi de fiecare dată în care vei avea ocazia.

Înfintată în 1895, Poiana Brașov deservea ca loc turistic pentru Brașov. Prima cabană a fost construită în 1904. În 1906 Poiana Brașov a fost recunoscută ca stațiune de iarnă și trei ani mai târziu se desfășurau primele competiții de iarnă. În 1951 au avut loc jocurile internaționale de iarnă ale studenților. În zilele noastre, Poiana Brașov este un mic orășel mix bine optimizat ce cumulează servicii de cazare, facilități, spații pentru organizarea conferințelor și evenimentelor de dimensiuni mari într-un cadru natural atractiv.

Poiana Brașov este stațiunea montană nr. 1 din România și se află la poalele masivului Postăvarul, la o altitudine de 1.030 m. Temperatura medie este vara de 20 grade C și iarna de -3 grade C. Zăpadă există începând cu jumătatea lunii decembrie și până la sfârșitul lui martie, iar grosimea stratului de zăpadă este în medie de 50-60 cm. Dispune de 9 părții de ski și este dotată cu două linii de telecabina și una de telegondolă care asigură accesul turiștilor spre culmile Postavarului, la care se adaugă, sezonier, mai multe linii de teleski.

Poiana Brașov este însa locul ideal și pentru petrecerea lunilor de vară. Clima de munte, cu aer bogat în ozon, lacul artificial care oferă numeroase posibilități de agrement, potecile marcate care conduc amatorii de drumeții, oferind peisaje uimitoare, unitățile de cazare confortabile, etc. justifică pe deplin renumele internațional acestei stațiuni.

Stațiunea se bucură de o poziție privilegiată și datorită situării ei în preajma municipiului Brașov, renumit pentru monumentele sale arhitectonice vechi și pentru construcțiile și dotările turistice de un înalt nivel. De fapt, Poiana Brașov este încadrata într-o constelație de stațiuni turistice situate de-a lungul văilor Prahovei și Timișului și în Munții Bucegi, Gârbovei, Piatra Mare și Piatra Craiului. Spre acești munți se pot efectua excursii variate care permit vizitarea a numeroase obiective turistice.

Asemănătoare în privința condițiilor naturale cu alte stațiuni turistice montane ca Chamonix, Zakopane sau Cortina D’Ampezzo, stațiunea Poiana Brașov și-a câstigat un binemeritat renume prin integrarea armonioasă în peisaj a dotărilor turistice, prin posibilitățile largi de practicarea sporturilor de iarnă și prin condițiile bune de odihnă și recreere în orice perioada a anului.

Privită de la înaltime, stațiunea Poiana Brașov pare o mică oază în împaratia munților, îmbracati în haina verde a pădurilor de molid și fag, în care vilele și hotelurile cu arhitectură pe cât de variată pe atât de modernă imprimă un plus de pitoresc.

Echipa Piatra Mare te aștepată cu drag și va fi încântată să te ajute să descoperi cele mai impresionante locuri din acest mic paradis!

Leave your comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.